Premiile DFS 2022: Lătescu, luptătorul anului. Alte șase categorii premiate

Lătescu și Leuștean au câștigat câte două premii

Lătescu obține cele mai râvnite două trofee ale premiilor.

A doua ediție anuală a premiilor Dynamite Fighting Show și-a desemnat astăzi câștigătorii celor 7 categorii, ca urmare a voturilor transmise de specialiști, dar și de peste 3.400 de fani de pe întreg mapamondul.

Votul oficial a fost oferit de 15 personalități din domeniu (oficiali, arbitri, media, legende) și a contat în proporție de 60% din votul total, în timp ce proporția oferită de public a fost de 40%. Pentru fiecare dintre cele 7 categorii au fost câte 5 nominalizări.

Astfel, s-a votat pentru meciul anului, luptătorul anului, KO-ul anului, revenirea anului, surpriza anului, debutantul anului, și starul în ascensiune. De asemenea, anual, Dynamite Fighting Show va premia un sportiv cu trofeul Fighting Spirit.

Comeback of the year
Trofeul pentru cea mai importantă revenire a anului s-a disputat între Sebastian Cozmâncă și Alex Filip. Primul a fost considerat de specialiști ca cea mai importantă revenire, în timp ce la Filip au votat peste 350 dintre cei 546 de fani de pe faceboook și instagram. Astfel, la final, după calcul, Filip a acumulat un procent de 37,4%, în timp ce Cozmâncă a strâns 36,6%. Pe locul 3 s-a clasat Cristian Ristea cu 11,4%.

După mai bine de un an și jumătate de pauză din ring și peste 3 din DFS, Filip a revenit pentru ultimul său meci, acasă, la Constanța, pentru un super fight cu Rodrigo Mineiro. Susținut frenetic inclusiv la cântarul oficial de sute de fani, Filip a avut un duel dramatic cu brazilianul Mineiro, luptând ultima repriză plin de sânge după ce adversarul i-a fractura piramida nazală. Duelul dintre cei doi a strâns peste jumătate de milion de vizualizări în social media, iar discursul de final al lui Filip a depășit 1 milion de vizualizări.

Debut of the year
Atât din partea fanilor, cât și a specialiștilor, premiul pentru debutul anului a ajuns la Andrei Leuștean, sportivul care s-a întors în ring după mai bine de trei ani de pauză pentru a-și face debutul în DFS la gala de la Buzău, unde a obținut o victorie entuziasmantă în fața lui Cezar Buzdugan. Leuștean a continuat sezonul cu un succes înainte de limită cu Mădălin Crăciunică.

Votat de 279 de din cei 610 votanți, Leuștean a strâns, incluzând voturile specialiștilor, un procent de 45,7%, în timp ce singurul care s-a apropiat de el a fost Ștefan Orza, cu un procent total de 20,7%. Podiumul a fost completat de Vladimir Tok, cu 16,4%, în cazul său majoritatea voturilor venind de la specialiști.

Rising star
Și pentru titlul de star în ascensiune s-a dat un duel intens între Călin Petrișor și Ștefan Lătescu, învingător ieșind primul datorită votului specialiștilor.

Deși cel mai votat de fani, cu 160 de voturi din 405, Leuștean nu a primit niciun vot din partea specialiștilor, astfel că a ieșit din cursă. Al patrulea la votul fanilor, Petrișor a fost votat mai mult de specialiști, adunând un total de 33%, în timp ce Lătescu a primit 31,6%. Pe 3 s-a clasat Leuștean cu un total de 15,8%.

Petrișor a avut un an perfect în 2022, cu 3 victorii din 3, câștigând meciurile cu Mitch Farrel (Franța), Cedo Pantic (Bosnia) și Said Malek (Maroc). Atât pe Farrel, cât și pe Malek, sportivi cu un background mult superior, Petrișor i-a trimis câte o dată la podea.

KO of the year
Cel mai spectaculos KO al anului a fost votat atât de fani, cât și de specialiști, cel reușit de Ștefan Lătescu la DFS 16 Iași, acolo unde sportivul de la Scorpions l-a învins pe olandezul Sam Tevette, trimițându-l la podea cu lovituri devastatoare de brațe. După meci, adversarul a avut nevoie de minute bune de îngrijiri medicale. În total, Lătescu a strâns un procent de 57,7%, fiind cel mai mare înregistrat la aceste premii.

Imediat după acest meci, Lătescu a prins și un contract cu japonezii de la K-1. Pe locul 2 secund în topul KO-urilor a venit cel oferit de Claudiu Bădoi contra turcului Mukremin Guler, când românul a avut nevoie de o singură lovitură pentru a încheia meciul. Bădoi a strâns 23,8% din voturi, majoritatea venind de la specialiști. Al treilea în top s-a clasat Daniel Corbeanu, cu 11,9%, acesta făcându-l KO la Constanța pe bulgarul Konstantin Stoykov.

Most Popular Fighter

Cel mai popular luptător al anului în Dynamite Fighting Show a devenit Florin Rambo Lambagiu, cu un total de 38,2% din voturi, majoritatea venind de la specialiști. După ce anul trecut a încheiat pe 2, de data aceasta, Rambo a reușit să obțină mult râvnitul premiu. Pe 2 s-a clasat Bogdan Năstase, cu 24% din total, iar pe 3 a venit Sebastian Cozmâncă, procent de 14,4%, exclusiv din partea fanilor.

Lambagiu a avut nu mai puțin de 8 meciuri în 2022, câștigând 6, iar una dintre înfrângeri, controversată, a fost la Paris, pentru centura mondială. Lambagiu a strâns peste un milion de vizualizări pe youtube și aproape 5 pe facebook cu victoriile sale din acest an.

Fight of the year
La această categorie a fost cea mai intensă luptă pentru prima poziție. Andrei Leuștean vs Cezar Buzugan și Ștefan Orza vs Andrei Ostrovanu, în această ordine, au fost cele mai votate de public, în timp ce specialiștii au mers pe duelurile Florin Lambagiu vs Diaguely Camara și Daniel Corbeanu vs Konstantin Stoykov. La final, totul a fost extrem de strâns. Leuștean vs Buzdugan a strâns 25%, urmat de Ștefan Orza vs Andrei Ostrovanu cu 22,9% și de Daniel Corbeanu vs Konstantin Stoykov cu 20,4%.

Fighter of the Year
Ștefan Lătescu a dominat copios acest clasament, cu un total de 55,8 procente, iar la votul specialiștilor doar Florin Rambo a mai primit voturi pentru acest top. Cu 5 victorii din 5 în 2022, două în DFS, două în Senshi și una în K-1 World Grand Prix, Lătescu obține titlul de Luptător al anului 2022 în DFS după ce anul trecut obținea titlul de Rising Star of the Year. Lătescu i-a învins pe Front Goma (campionul Franței, neînvins de la acel meci cu Lătescu), prin KO pe Olivier Langlois Ross, pe luptătorul din Glory, Jakob Styben, prin KO pe Sam Tevette (votat KO-ul anului în DFS) și tot prin KO pe campionul neînvins al K-1 World Grand Prix, Mahmoud Sattari. Florin Lambagiu a încheiat al doilea în topul preferințelor pentru acest titlu, iar la mare distanță s-a clasat Florin Ivănoaie.

Fighting Spirit
Acest trofeu special este oferit exclusiv de DFS pentru dăruirea și spiritul de sacrificiu pe care sportivii îl au în ring. După două KO-uri consecutive primite și doi ani de pauză, Daniel Corbeanu a găsit energia și forța de a se întoarce în ring la 34 de ani pentru a lupta împotriva unui tânăr campion al Bulgariei. Deși a fost la un pas să fie pus la podea, Corbeanu a revenit incredibil și a câștigat prin KO cu Stoykov, încheind meciul. În martie 2023, Corbeanu se pregătește de meciul de retragere, acasă, la Timișoara.

Categorii
DiverseFeaturedKickboxingNOUTATI

Lasa un raspuns

*

*