Dynamite Fighting Show (DFS) este un concept nou dedicat sporturilor de contact, care îmbină sportul cu spectacolul, și își dorește să ofere publicului confruntări pe reguli K-1 între cei mai buni sportivi din România și Europa de kickboxing, MMA, BJJ, Muay Thai, Karate, Kyokushin și alte arte marțiale. DFS nu s-a dezvoltat doar ca o platformă sportivă, iar de-a lungul anilor a inițiat inclusiv o latură socială activă în fiecare oraș în care caravana artelor marțiale ajunge.
Dynamite Fighting Show readuce în prim plan confruntările epice din K-1, în care cei mai iubiți luptători din lume, în special de la categoria grea, vin în România și se duelează în lupta pentru centura de campion.
Primele ediții ale Dynamite Fighting Show l-au avut în prim plan pe cel mai iubit luptător român, Cătălin Moroșanu.
Cu deja peste 30 de meciuri la cel mai înalt nivel pe toate meridianele lumii, Moroșanu și-a întâlnit acasă, în România, vechii rivali în confruntări epice în orașele importante ale României, dar și în cele mai importante zone europene cu populație românească. De asemenea, peste 50 de sportivi din toată România au luptat în primele trei ediții. Andrei Stoica, Mihai Nistor, Benjamin Adegbuyi, Ion Pascu, Amansio Paraschiv și mulți alții au fost parte din primul sezon al Dynamite Fighting Show.
Astfel, după mai bine de un deceniu, cei mai buni dintre cei buni vor lupta din nou sub același brand și se vor confrunta în meciuri directe, cu premii spectaculoase, pentru a stabili noii campioni în evenimente care se desfășoară în săli de minim 4.000 de locuri.
Galele Dynamite Fighting Show sunt organizate în parteneriat cu Pro TV, care asigură promovarea masivă a evenimentelor printr-un plan media amplu.
De asemenea, datorită faptului că în gale sunt implicați sportivi foarte cunoscuți în spațiu public, celelalte televiziuni difuzează săptămânal reportaje cu luptătorii prezenți în gale, oferind o promovare main-stream pentru fenomen.
Fiecare gală se va desfășura pe durata a patru ore, cu un total de 10 meciuri, în cadrul galei fiind inserate și meciuri din arte marțiale tradiționale precum kyokushin sau taekwondo, dar și box.
Evenimentele sunt însoțite, în prealabil, de o serie de 5 episoade de jumătate de oră, care vor fi difuzate la tv și în social media. În acestea se vor prezenta amănunte neștiute din viața sportivilor, dar și dueluri față în față între aceștia în turnee de promovare.
De asemenea, Dynamite Fighting Show vine cu o nouă viziune asupra promovării evenimentelor din sporturile de contact.
Dynamite Fighting Show, lider de audiență
În primele 8 ediții organizate în sezoanele 2018 și 2019, Dynamite Fighting Show a reușit să devină lider general de audiență în sporturile de contact din România, iar în intervalul în care evenimentul a fost difuzat de Pro TV a fost lider general de audiență la nivel național.
Recordul de share pe partea de televiziune s-a înregistrat la Bătălia Moldovei de la Piatra Neamț, cu un procent de 30,8%, în timp ce la meciul revanșa dintre Cătălin Moroșanu și Freddy Kemayo s-a înregistrat un share de 40.8% în minutul de aur.
Totodată, în timpul transmisiunilor de pe Pro X, Dynamite Fighting Show a avut o clasare constantă în Top 10 cele mai urmărite programe în intervelul 20:00 – 24:00. Spre exemplu, duelul Tolea vs Rambo II a fost pe locul 5 la nivel național ca audiență, depășind posturi main stream, iar biletele pentru Sala Polivalentă din Arad au fost epuizate cu 48 de ore înainte de primul gong.
Campanii sociale implementate în rândul tinerilor
Dynamite Fighting Show nu și-a propus să devină doar un produs de sport și entertainment, ci să devină și un exemplu al implicării sociale. În cadrul campaniilor DFS, am scos tot timpul în evidență faptul că visele pot deveni realitate în sport, că talentul și munca pot învinge barierele impuse de societate. De la un om care muncea cu ziua, Florin “Rambo” Lambagiu a devenit în prezent unul dintre cel mai bine cotați luptători români ai momentului. Bogdan Năstase a fost cioban, înainte de a începe să lupte pentru visul său. Poveștile motivaționale aduc astfel tineri sportivi în săli, arătându-le drumul spre disciplină, corectitudine și integrare în viața socială.
În 2019, DFS și Cătălin Moroșanu au anunțat oficial dezvoltarea unei campanii anti bullying la nivel național. Astfel, în fiecare oraș în care are loc o gală Dynamite Fighting Show, sportivii merg în școli și licee, vorbindu-le elevilor despre efectele negative pe care bullying-ul le are. Totodată, aceștia îi încurajează pe adolescenți să ia calea unei vieți sănătoase prin sport, indiferent de proba sportivă pe care aceștia din urmă o aleg. Peste 2.000 de tineri au luat parte la campania anti bullying a DFS.
Promovarea turistică a orașelor
Datorită faptului că încă din 2018 Dynamite Fighting Show a devenit un brand de succes din punct de vedere al numărului de spectatori prezenți în săli, cu o rată de ocupare de minim 80%, ne-am propus să le oferim spectatorilor noștri și oportunitatea de a descoperi turismul din orașele în care suntem prezenți. Astfel, la fiecare eveniment este realizat un clip care include și cele mai frumoase obiective ale orașului. Totodată, începând din 2019, DFS a lansat reality show-ul INside Dynamite, iar până în prezent au fost difuzate 15 episoade, care prezintă, pe larg, zonele spectaculoase din jurul orașelor în care ajunge caravana artelor marțiale.
Galele DFS atrag un public național, iar rezultatele platformei care comercializează biletele indică faptul că la fiecare eveniment sunt achiziționate locuri în tribune din minimum 12 județe. Recordul a fost înregistrat la Bătălia Moldovei din Piatra Neamț, unde platforma a înregistrat vânzări în 28 de județe, iar aproximativ 60% din totalul de 4.000 de locuri a fost ocupat de persoane din afara județului Neamț.
Dezvoltarea sectorului de copii și juniori
Deși este o promoție dedicată sportivilor profesioniști, Dynamite Fighting Show a dezvoltat în ultimul an și un proiect destinat promovării copiilor și juniorilor. Împreună cu Tellur, a fost lansată Cupa Tellur Kickboxing, un eveniment dedicat sportivilor cu vârsta între 6 și 18 ani. La prima ediție au luat parte peste 250 de copii și juniori din toată țara, care au beneficiat, în premieră pentru România, de gratuitate, premii pentru podiumuri, dar și de burse pentru cei mai buni. Astfel, trei sportivi au fost răsplătiți cu șansa de a reprezenta România la Campionatele Mondiale ISKA din Irlanda. Toți s-au întors cu medalia de aur. Proiectul va continua și va fi multiplicat la nivel național și regional, asigurând totodată și tranziția juniorilor spre seniorat.