NOMINALIZĂRILE PENTRU DFS AWARDS 2022

Este al doilea an consecutiv în care se oferă premiile DFS

Pentru al doilea an consecutiv, Dynamite Fighting Show va acorda premii pentru superlativele sezonului 2022. Fanii vor avea ocazia să voteze în următoarea săptămână, urmând ca opțiunea lor să conteze 40%, în timp ce votul specialiștilor (oficiali, media, legende ale sportului) să reprezintă 60% din totalul scrutinului.

Astfel, la această ediție, sunt incluse șapte categorii și sunt luați în calcul toți sportivii care au luptat în Dynamite Fighting Show pentru cel puțin un meci în 2022. Sunt exceptate categoriile Luptătorul Anului și Ascensiunea Anului, acolo unde e nevoie de cel puțin două meciuri disputate de-a lungul sezonului.

Fiecare vot va reprezenta un procent din total. De exemplu, dacă sunt 100 de voturi din partea publicului, fiecare vot va însemna 0,4%, și tot așa. Aceeași situație și în cazul specialiștilor, unde fiecare dintre 15 intervievați va avea un procent de impact de 4%.

Sunt luate în calcul voturile de pe paginile oficiale Dynamite Fighting Show de facebook și instagram. Votarea va începe pe 2 ianuarie și se încheie pe 10 ianuarie, urmând ca pe 11 să fie anunțați câștigătorii.

Fighter of the Year

Ștefan Lătescu

Lătescu a avut o evoluție senzațională în 2022, începută cu victoria în fața campionului Franței, Frangis Goma, atunci când a avut inclusiv un knockdown. Ulterior, acesta și-a făcut debutul și în alte două promoții internaționale, Senshi și K-1 World Grand Prix, totul culminând cu victoria prin KO în fața invincibilului Mahmoud Sattari. De asemenea, l-a făcut KO, la Iași, pe experimentatul Sam Tevette.

Florin Lambagiu

Rambo a avut patru meciuri în DFS de-a lungul lui 2022, trei câștigate prin KO cu Basso Pires, Unal Burak și Majid Amarouche, pierzând la decizie cu Diaguely Camara. În schimb, a mai avut alte 4 meciuri internaționale, trei în Senshi, toate victorii, și una în Franța, pentru centura mondială, atunci când a dominat total ringul, dar a pierdut după o decizie în urma căreia ISKA a decis revanșă obligatorie.

Florin Ivănoaie

În 2021, Ivănoaie s-a clasat pe 2 în topul Rising Star of the Year, confirmând evoluția bună din ultimii doi ani. În 2022, Ivănoaie a reușit să impresioneze, debutând cu o victorie în fața experimentatului Valentin Bordianu. Ulterior, a câștigat contra lui Cristian Ristea și l-a făcut KO pe Yanis Ciulin. A încheiat anul cu o înfrângere în fața lui Vladimir Tok, însă ascensiunea sa este vizibilă.

Bogdan Năstase

Chiar dacă a început anul cu o înfrângere la decizie în fața campionului european Assane Bafeta, Năstase a revenit spectaculos și a obținut două victorii spectaculoase cu turcii Akhman Salih și Unal Burak, iar la Constanța a câștigat fără drept de apel revanșa cu grecul Marios Blanas.

Sebastian Cozmâncă

Cozmâncă a avut primul meci la Buzău, când l-a învins fără emoții pe Freddy Kemayo, pe care l-a și trimis la podea, iar ulterior l-a învins și pe luptătorul din ONE FC, Bruno Susano, la Iași, acesta din urmă fiind de asemenea trimis o dată la podea. În ultimul meci, la Constanța, Cozmâncă a pierdut la decizie cu gigantul Colin George, mai înalt cu 18 centimetri și mai greu cu 30 de kilograme.

Fight of the Year

Ștefan Orza vs Andrei Ostrovanu

Orza și Ostrovanu au oferit o lecție de kickboxing autentic la DFS14, acolo unde cei doi au luptat până în ultima secundă. Cu un Orza mai energic în primele două reprize, Ostrovanu a revenit în cea de-a treia, dar nu a fost de ajuns pentru a obține victoria.

Andrei Leuștean vs Cezar Buzdugan

A fost un meci pe care publicul de la Buzău l-a urmărit în picioare, eleganța cu care Andrei Leuștean a luptat captivându-i pe spectatori. Cu excepția unui moment din prima repriză, când a fost și numărat, Buzdugan a reușit de fiecare dată să țină un ritm excelent în fața ofensivei lui Leuștean.

Florin Lambagiu vs Diaguely Camara

A fost un duel între două stiluri total diferite. Un Rambo care a atacat precum un tanc american Sherman, fără să facă un pas înapoi, în timp ce francezul a evitat de fiecare dată cu o precizie ieșită din comun și a lovit pe contraatac.

Bogdan Năstase vs Unal Burak

În fața publicului de acasă, de la Iași, Năstase s-a dezlănțuit, însă Burak și-a păstrat ritmul arțăgos și a replicat de fiecare dată. Pe final, turcul a fost trimis la podea, însă și-a revenit imediat și a încercat să încheie la rândul său meciul.

Daniel Corbeanu vs Konstantin Stoykov

Bulgarul a început fără emoții duelul cu Corbeanu și l-a dominat pe român, profitând de alonjă și de diferența de înălțime de 18 centimetri. Cu o lovitură de genunchi l-a amețit pe timișorean, care însă a revenit după numai un minut și surprinzător, cu un croșeu de dreapta, l-a făcut KO pe bulgar.

KO of the year

Ștefan Lătescu vs Sam Tevette

Lătescu a încheiat rapid conturile cu Tevette, un sportiv care făcuse față cu brio unor meciuri cu Roman Krklya sau Bogdan Stoica. Chiar în prima repriză, l-a băgat în colț pe sportivul cu origini senegaleze și l-a trimis la podea cu o serie de brațe. Imediat după prima numărătoare, Lătescu a continuat ofensiva și l-a făcut KO pe Tevette tot pe brațe.

Florin Lambagiu vs Basso Pires

După 3 reprize în care Pires a avut o tactică defensivă, repriză suplimentară a fost care pe care. A fost nevoie de un singur moment de neatenție pentru ca Rambo, pe brațe, să îl trimită la podea pe sportivul din Guinea Bissau. A mai urmat o numărătoare, care a și încheiat meciul, adversarul nefiind în stare să se mai ridice.

Florin Ivănoaie vs Yanis Ciulin

Ciulin a acceptat în ultimul moment meciul după ce Iancu s-a retras, iar Ivănoaie nu a avut multe emoții. Ciulin a forțat în primul minut, dar mult mai experimentat, Ivănoaie a avut nevoie de un singur croșeu pentru ca ieșeanul să nu mai poată continua.

Daniel Corbeanu vs Konstantin Stoykov

În ciuda diferenței mari de alonjă și înălțime, Corbeanu s-a apropiat așa cum și-a dorit de bulgar și l-a făcut KO cu un croșeu de dreapta după ce l-a fixat cu stânga.

Claudiu Bădoi vs Mukremin Guler

După un forcing al turcului în primele secunde, Bădoi a avut nevoie de o singură lovitură pentru a-l face KO, lovitură care a aduna milioane de vizualizări în social media.

Debut of the year

Andrei Leuștean

Leuștean a avut primul meci în DFS contra lui Cezar Buzdugan și a obținut o victorie clară, câștigând toate cele trei reprize, iar publicul a apreciat evoluția sa din ring, ovaționându-l minute în șir după succes.

Vladimir Tok

La debutul său, Tok l-a făcut KO pe Florin Ivănoaie, un sportiv care nu mai pierduse din decembrie 2020. Germanul cu origini ruse a avut nevoie de mai puțin de un minut pentru a câștiga duelul.

Ilie Brancu

Super greul din Timișoara a câștigat revanșa cu Sebastian Lutaniuc de la Iași după o repriză suplimentară, însă victoria îi oferă perspective pentru un viitor în kickbox.

Assane Bafeta

Francezul l-a dominat pe Năstase la primul său meci din DFS, câștigând la decizie duelul cu sportivul român.

Ștefan Orza

Orza a avut primul său test major contra lui Andrei Ostrovanu și l-a câștigat, oferind totodată unul dintre cele mai bune meciuri ale serii la DFS14.

Comeback of the year

Sebastian Cozmâncă
Cozmâncă a revenit în ring după mai bine de doi ani de pauză, iar în primele sale două meciuri a câștigat contra a doi sportivi cu mare experiență, Freddy Kemayo și Bruno Susano, reușind totodată să devină unul dintre cei mai urmăriți sportivi din promoție.

Daniel Corbeanu
Corbeanu a avut doi ani de pauză, iar la revenirea sa a câștigat prin KO în repriza a doua pe Konstantin Stoykov, un adversar mai înalt cu 18 centimetri.

Cristian Ristea
Gladiatorul Ristea s-a întors în DFS după trei ani de pauză, câștigând duelul cu Florin Matei de la Iași.

Alex Filip
După mai bine de un an din ring și după mai bine de trei ani de lipsă în DFS, Filip s-a întors pentru un ultim meci al carierei, câștigat contra brazilianului Mineiro.

Bogdan Stoica
Semnat și de ONE FC, Stoica a luptat din nou în DFS după mai bine de un an de pauză și a bifat două victorii la rând, cu marocanul Ferdaous și senegalezul Tevette.

Most Popular Fighter

Florin Lambagiu
Meciurile sale sunt în topul celor mai urmărite din istoria DFS, strângând milioane de vizualizări pe social media. De exemplu, victoria de la București cu Basso Pires a strâns peste 3 milioane.

Bogdan Stoica
Cel mai mic dintre frații Stoica a avut două meciuri în acest an, ambele ca main event și a reușit să obțină cele mai bune cifre pe Youtube, ajungând de fiecare dată la peste 190.000 de vizualizări.

Sebastian Cozmâncă
Este sportivul care a avut cele mai spectaculoase galerii la cele 3 meciuri, chiar dacă două dintre ele s-au desfășurat la sute de kilometri de orașul său de reședință, Iași.

Ștefan Lătescu
Încă de la primele sale meciuri, Lătescu a impresionat prin susținerea pe care a primit-o din partea fanilor, dar victoriile din acest an l-au transformat într-unul dintre cei mai iubiți sportivi români ai momentului în kickboxing.

Bogdan Năstase
Nu se poate să nu îl iubești pe Bogdan Năstase, omul autentic, care electrizează sala la fiecare intrare spre ring. Indiferent dacă pierde sau câștigă, Năstase este aplaudat la scenă deschisă de public.

Rising star of the year

Ștefan Lătescu
La numai 21 de ani, Lătescu a bifat 5 victorii la rând în 2022, iar în 3 dintre ele s-a impus prin KO, desi adversarii au fost unii cu o experiență mult mai mar decât a lui. În alte două și-a trimis adversarul la podea o dată.
Florin Ivănoaie
De la primul său meci în 2020, Ivănoaie a evoluat enorm în ultimul an, iar dovadă stau victoriile cu sportivi mult mai experimentați decât el.

Andrei Leuștean
Măcinat de-a lungul anilor de probleme medicale, Leuștean pare să fie în cea mai bună formă din carieră și e gata să ofere spectacol de fiecare dată când intră în ring. În ambele dueluri, cu Buzdugan și Crăciunică, Leuștean a avut control total din prima secundă.

Călin Petrișor
Petrișor a încheiat anul neînvins, câștigând inclusive contra lui Said Malek, un sportiv care câștigase tot în România. Mai mult, a obținut și o victorie cu Mitch Farrell, un luptător cu victorie în Glory.

Ștefan Orza
A început anul cu o victorie mare împotriva lui Ostrovanu, transformându-se într-una dintre marile speranțe ale kickboxului la categoria super mijlocie.

Categorii
DiverseFeaturedKickboxingNOUTATI

Lasa un raspuns

*

*