Lambagiu: Voi investi banii într-o casă

Florin Lambagiu a câștigat turneul piramidal, meciul serii, dar este și noul challenger pentru centura europeană

Momentul în care Florin Lambagiu l-a trimis la podea pe Claudiu Bădoi.

Florin Lambagiu a reușit surpriza serii la Dynamite Fighting Show IV și a câștigat turneul piramidal de la Cluj-Napoca, deși era cotat cu a treia șansă pentru a obține trofeul cel mare și premiul în valoare de 5.000 de euro oferit de Don Cash.

În prima semifinală, Florin Lambagiu l-a învins la puncte pe Claudiu Bădoi, după ce în repriza a doua l-a trimis și o dată la podea, iar în finală și-a luat revanșa în fața lui Flavius Boiciuc, făcându-l KO în finalul primei runde. Așa cum Dynamite a anunțat încă din iarnă, învingătorul din piramidă devine automat challenger obligatoriu pentru centura europeană International Professional Combat Council.

La finalul serii, sportivul originar din satul ieșean Lunca Rateș a mai fost răsplătit și cu titlul de „Luptătorul Serii”, care i-a adus o vacanță all inclusive în Delta Dunării, la Lebăda Luxury Resort and Spa.

Florin Lambagiu va pleca într-o vacanță all inclusive la Lebăda Luxury Resort and Spa.

Salutare, Florin! Au trecut câteva zile de la succesul tău. Cum te simți?
Florin Lambagiu: Mă simt extraordinar, sunt foarte bucuros că am câștigat această piramidă. Mi-am dorit și am muncit enorm pentru a obține această victorie mare. Nu este doar o bucurie, ci mă și responsabilizează pentru viitor, trebuie să fac meciuri din ce în ce mai bune.

Care dintre cele două meciuri ți s-a părut mai dificil?
Cel cu Bădoi, cu siguranță, fiindcă Bădoi este un adversar foarte bine cotat, unul dintre luptătorii de top din România. Chiar și înainte de piramidă, am zis clar că Bădoi este singurul care mi-ar putea pune probleme. Îmi respect toți adversarii, știu că era foarte bun, atât el, cât și Boiciuc, dar eu am luptat cu Artur Kyshenko, așa că nu am teamă de nimeni. Am știut că singura șansă este să pun presiune în permanență pe el și s-a dovedit că e tactica ideală. Cu Boiciuc am pierdut acum vreo doi ani, dar a fost o greșeală și acum am demonstrat că sunt mai valoros.

Momentul incredibil în care Florin Lambagiu l-a trimis la podea pe Claudiu Bădoi.

Care este primul lucru pe care îl vei face cu premiul?
Sincer? Îi voi investi într-o casă la mine, la Lunca Rateș. Acum cât sunt în putere, voi investi într-o căsuță a mea care să fie lângă casa noastră părintească. Am avut o copilărie fericită, dar grea, în care mi-a plăcut să îmi câștig singur bănuții. Acum vreau să îmi ajut familia cât pot de mult.

Florin Lambagiu se antrenează la Scorpions Iași sub comanda lui Mihai Constantin.

“Am copilărit într-o casă de chirpici”

Câți frați mai ai? Cât de dificil ți-a fost până acum?
Suntem trei frați și o soră, eu sunt al doilea ca vârstă. Am muncit de mici pentru a ne câștiga traiul, l-am ajutat pe tata la pădure, apoi am mers pe șantier. După ce am terminat clasa a opta, am decis să îmi câștig singur traiul, pentru că nu mai voiam să mă întrețină ai mei. Am muncit pe șantier, pe unde am putut, să pot aduce o pâine în casă. Nu mi-a fost ușor. Casa noastră e una din chirpici, părinții au muncit din greu la ea, dar noi am fost fericiți acolo, nu întotdeauna banii sunt totul.

Florin Lambagiu și Flavius Boiciuc s-au mai întâlnit o dată, dar atunci câștigător a fost deveanul.

Credeai că vei reuși să ajungi la acest nivel?
Sunt cinci ani de când m-am apucat de acest sport și, sincer să fiu, de mic copil am vrut să practic acest sport și totodată, în sinea mea, am sperat mereu că voi putea să pot ajunge în ipostaza. Această victorie mă face mai responsabil și sunt mai motivat ca niciodată să reușesc să îmi îndeplinesc visul. Vreau să fiu numărul 1 în lume.

Florin Lambagiu a arătat extrem de determinat încă de la cântarul oficial.

Pentru a doua oară, ai fost desemnat luptătorul serii. Cu cine vei pleca în Deltă?
Păi îți dai seama că o să o iau pe prietena mea. Nu am mai fost niciodată acolo, dar am auzit că Lebăda Luxury Resort and Spa este un colț de rai. Acum mai stau câteva zile acasă, dar în această vară cu siguranță vom merge acolo să ne relaxăm, apoi vreau să mă concentrez pentru meciul de titlu european.

Categorii
Featured

Lasa un raspuns

*

*