Moroșanu și-a luat revanșa în fața lui Sam

Sala Sporturilor Horia Demian a fost arhiplină joi seară la gala Dynamite

Credit foto: Marius Prisecaru

Cătălin Moroșanu a reușit să îl învingă pe Daniel Sam în revanșa a avut loc la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca, duel care a fost main eventul galei Dynamite Fighting Show IV.

După mai bine de trei ani de așteptare, cei doi au stat din nou față în față, iar de această dată, Moroșanu nu a mai avut nevoie de decizia arbitrilor. Numărat după numai 24 de secunde, în urma unui genunchi în ficat, Moroșanu și-a revenit incredibil și a reușit să încheie prima repriza în picioare.

Credit foto: Radu Pădurean

Pauza dintre reprize l-a ajutat pe ieșean să își revină și începând cu repriza a doua, a dominat autoritar confruntarea și în primele secunde l-a trimis pentru prima oară la podea pe Sam cu un croșeu de stânga. În runda a treia, englezul a mai fost numărat de două ori, prima oară după un upercut la ficat, iar a doua oară după o lovitură mediană de picior. La capătul celor trei reprize, toți cei trei judecători au indicat 28-25 în favoarea lui Moroșanu (8-10, 10-8, 10-7).

Credit foto: Radu Padurean

La finalul confruntării, Moroșanu a anunțat că este ultimul lui meci în România. „Vă mulțumesc, oameni buni, pentru că ați umplu sala asta. Datorită vouă am câștigat. Îmi vine să plâng de bucurie”, a spus acesta.

Rezultatele complete ale galei Dynamite Fighting Show sunt disponibile aici.

În co-main event, Benny Adegbuyi s-a întors acasă, la Cluj-Napoca, pentru al patrulea meci de box profesionist din carieră. Benny l-a învins pe croatul Igor Mihajlevic la decizie după patru runde, având inclusiv o numărătoare în repriza a doua. Prin acest nou succes, sportivul aflat pe locul 3 mondial la kickboxing mai face un pas spre elita boxului profesionist.

Credit foto: Marius Prisecaru

Marea surpriză a serii a fost Florin „Rambo” Lambagiu, care a câștigat turneul piramidal de 4 la categoria semigrea, învingându-i în drumul spre cecul în valoare de 5.000 de euro oferit de Don Cash pe Claudiu Bădoi și Flavius Boiciuc. Dacă în semifinală, l-a trimis o dată la podea pe experimentatul Bădoi, în finală, ieșeanul l-a făcut KO pe Boiciuc chiar în ultimele secunde din prima repriză.

Florin Lambagiu a fost desemnat Luptătorul Serii.

Grație succesului din turneu, Lambagiu a fost desemnat challenger oficial pentru centura europeană la categoria semigrea, dar a fost răsplătit și cu titlul de „Luptătorul Serii”, primind un sejur all inclusive la Lebăda Luxury Resort and Spa în Delta Dunării.

Credit foto: Marius Prisecaru

În super-fighturi, Cristian Ristea a reușit să câștige la decizie duelul semifinaliștilor din Tatneft. Gladiatorul s-a impus în fața lui Eldar Oliveira la capătul a trei reprize spectaculoase.

Credit foto: Marius Prisecaru

Bogdan Năstase a înregistrat a patra victorie consecutivă, fiind declarat câștigător la decizie în fața lui angolezului Manuel Rifa, campion mondial WKU.

Credit foto: Marius Prisecaru

Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca s-a dovedit neîncăpătoare, peste 3.200 de spectatori fiind prezenți în tribune pentru a-i urmări în acțiune pe cei mai în vogă sportivi. Și în ceea ce privește audiențele tv, evenimentul a reușit să ocupe prima poziție în preferințele românilor, care au urmărit cu interes confruntările spectaculoase câștigate de Cătălin Moroșanu și Benny Adegbuyi.

Credit foto: Marius Prisecaru

Conform cifrelor de audiență, Pro TV a fost cel mai urmărit post tv în momentul în care a transmis meciurile Benny Adegbuyi vs Igor Mihajlevic și Cătălin Moroșanu vs Daniel Sam. Evenimentul Dynamite a avut o audiență de 5.9 și o cotă de piață de 28.1% pe publicul comercial, ceea ce înseamnă că aproape unul din trei televizoare deschise la acea oră în România urmăreau cele două confruntări.

Categorii
FeaturedKickboxing

Lasa un raspuns

*

*