Andrei Leuștean este noul campion DFS la semigrea

Peste 3.000 de spectatori prezenți la Teraplast Arena

Andrei Leuștean a cucerit titlul DFS la categoria semigrea după ce a câștigat turneul piramidal de 4, care a avut loc, în premieră, la Teraplast Arena din Bistrița. Peste 3.000 de spectatori au fost prezenți la DFS23 – Urmașii lui Dracula, a doua gala a sezonului 2024.

După ce aproape întreaga carieră și-a petrecut-o la mijlocie și apoi super mijlocie, Andrei Leuștean a acceptat marea provocare pentru acest turneu și a impresionat. Deși a avut cu două kilograme sub categorie la cântar, Leuștean a câștigat ambele meciuri din turneu, cu Costin Dinu și Andrei Ostrovanu, încununându-se noul campion DFS. În primul meci, Ostrovanu trecuse la decizie de Alexandru Andreescu.

Grație acestui succes, Andrei Leuștean a devenit noul challenger la centura mondială ISKA, duelul urmând să aibă loc la finalul anului chiar în România. Grație unui acord cu ISKA, toți cei trei câștigători de turnee DFS din acest an vor avea șansa să lupte pentru titlul mondial al celei mai prestigioase federații de kickbox profesionist. Leuștean este al doilea campion DFS din 2024 după Valentin Mavrodin, care a devenit campion la mijlocie.

Un alt duel pentru titlu la Bistrița a fost cel dintre Ionuț Popa și marocanul Odris Ramzi, cei doi luptând pentru centura intercontinentală ISKA la categoria ușoară. Din păcate, la finalul primei reprize, Ramzi a făcut mai multe gesturi nesportive și a fost descalificat de arbitrul Cezar Gheorghe. Ulterior, ca urmare a reacției acetuia după meci, Dynamite Fighting Show a decis suspendarea acestuia pe termen nelimitat din organizație.

Surpriza neplăcută a serii pentru publicul bistrițean a fost la lupta favoritului local Sebastian Lutaniuc, care după 3 reprize intense a fost declarat pierzător la decizie împărțită în fața ungurului Balazs Kiss. În alte două confruntări România-Ungaria, Ilie Brancu și Marius Munteanu au câștigat cu Tibor Varga, respectiv Șandor Kertesz.

KO-ul serii la DFS23 a fost reușit de sătmăreanul Andrei Varga, la a patra sa apariție în ringul DFS. Acesta l-a trimis la podea cu un croșeu puternic pe bistrițeanul Bogdan Suru. Varga se pregătește acum să lupte și în prima gală Road to DFS, care va avea loc pe 19 iulie la Satu Mare.

Unul dintre cele mai așteptate dueluri ale serii a fost cel dintre experimentații Alex Bublea și Călin Petrișor. La capătul a trei reprize pline de acțiune, Petrișor a fost declarat câștigător prin decizie unanimă, iar acum se pregătește de o nouă provocare. Își va apăra centura mondială ISKA pe 29 iunie la Roma.

În confruntarea luptătorilor din noua generație, Ionuț Busuioc a avut nevoie de extra round pentru a-l învinge pe ieșeanul Marius Rotaru. Busuioc a bifat a treia victorie după alte două succese în gale Road to DFS.

În preliminarii, Bistrița a avut victorii pe linie. Paul Danci l-a învins pe David Anton în meciul de rezervă al turneului, Remus Tărpian a trecut la decizie de buzoianul Samuel Tănase, în timp ce Vasile Cotelea a reușit marea surpriză, învingându-l pe Marciano Aerts, fiul legendarului Peter Aerts.

Pe lângă Peter Aerts, printre invitații speciali ai galei de la Bistrița s-a numărat și Remy Bonjasky. Acesta a transmis în direct evenimentul de la fața locului pentru platforma olandeză Warrior Code.

Categorii
FeaturedKickboxingNOUTATI

Lasa un raspuns

*

*