FOTO + VIDEO: Iancu este noul campion al greilor

Tancul Olteniei a câștigat trei meciuri într-o singură seară

Craioveanul Alin Ionuț Iancu a reușit marea surpriză în DFS8 Luptă Capitală și a câștigat turneul piramidal de 8 după ce a bifat trei victorii într-o singură seară.

Evenimentul s-a desfășurat fără spectatori la Arenele Romane, respectând toate normele de distanțare socială recomandate de autorități. De asemenea, toți concurenții, dar și antrenorii, arbitri și staful au fost testați și izolați, astfel că avem bucuria să anunțăm că nu s-a înregistrat nici măcar un caz cu noul coronavirus printre participanții la Dynamite Fighting Show 8.

Cotat cu a șaptea șansă la câștigarea turneului, Iancu a avut parte de o adevărată finală chiar în sferturi. L-a înfruntat pe campionul național la box Ștefan Lătescu, reușind să îl trimită la podea în mijlocul reprizei a doua cu un croșeu de stânga. La final, sportivul oltean a fost declarat învingător la decizie.

În semifinale, Iancu a avut parte de un duel cu “Mitraliera” Ion Grigore, care câștigase în sferturi, tot cu o numărătoare împotriva lui Costin Mincu. Iancu l-a trimis la podea și pe colosul din MMA, tot cu un croșeu, chiar cu 10 secunde înainte de finalul primei reprize. Duelul s-a încheiat în repriza a doua, când Grigore a abandonat după o serie de lovituri joase de picior foarte puternice trimise de cel poreclit Tancul Olteniei.

În marea finală, unde au fost puse în joc centura de campion DFS și un cec în valoare de 10.000 de euro oferit de Superbet, Ionuț Iancu s-a duelat cu o altă surpriză a turneului. Intrat în turneu în ultimul moment, ca urmare a unor retrageri, Lutaniuc a trecut în sferturi de Mihai Ștefan și în semifinale de Florin Ivănoaie, de fiecare dată la decizie.

Iancu a dominat clar ultimul act, câștigând fiecare dintre cele trei reprize, iar la final a intrat în posesia marelui premiu. “Este incredibil pentru mine. Trăiesc un adevărat vis, însă trebuie să mă trezesc repede. Am văzut că deja am fost provocat, așa că drumul meu abia acum începe. Greul este acum, că trebuie să păstrez centura acasă”, a spus Iancu la finalul evenimentului.

Tot în cadrul show-ului Luptă Capitală, Flavius Biea și-a făcut debutul cu succes în DFS. Fostul campion mondial de juniori în boxul olimpic, în prezent deținător al centurii IBA la categoria semi mijlocie, Biea l-a învins prin abandon, după repriza a patra, pe bulgarul Teodor Nikolov.

Nu au fost rezultate surpriză doar în turneu. Într-un super fight, Călin Petrișor și-a luat revanșa în fața lui Daniel Corbeanu, trimițându-l la podea în fiecare dată dintre cele trei reprize ale duelului.

“A fost o seară incredibilă. Mi-am dorit din tot sufletul să putem reveni cu un nou eveniment și am reușit. Zeci de teste covid (nu avem niciun caz pozitiv printre participanți, antrenori, staff, arbitri, iar asta cred că spune multe), izolarea sportivilor, măști pentru toată lumea, totul ca la carte pentru a oferi un exemplu. Împreună cu stafful și echipele implicate am reușit să ducem la bun sfârșit un eveniment spectaculos. În ciuda faptului că oameni din același fenomen au încercat să ne pună bețe în roate și ne-au atacat, am arătat că se poate și ceea ce am reușit poate fi luat ca model de organizare. Felicitări încă o dată lui Ionuț Iancu pentru câștigarea centurii și a premiului de 10.000 de euro Povestea DFS merge mai departe! Vă mulțumesc și mă înclin în fața voastră!”, a scris promotorul Cătălin Moroșanu pe pagina sa de facebook.

Următorul eveniment Dynamite Fighting Show va fi anunțat în perioada imediat următoare.

Categorii
FeaturedKickboxingNOUTATI

Lasa un raspuns

*

*