Luptă toți, rămâne unul: Prezentarea sportivilor din piramidă

Fiecare zonă a țării va fi reprezentată în turneul de pe 20 august

Câștigătorul va pleca acasă cu un cec în valoare de 10.000 de euro.

Opt sportivi din toate regiunile țării vor lupta pe 20 august în primul turneu piramidal organizat de Dynamite Fighting Show și care va avea ca miză centura DFS la categoria grea, dar și un premiu de 10.000 de euro.

Evenimentul denumit “Luptă Capitală” se va desfășura la Arenele Romane din București pe 20 august, de la ora 20:00, și va putea fi urmărit în direct pe Pro X și online pe platforma sportextra.ro. În acest moment, din cauza restricțiilor impuse autorități, nu vor fi puse bilete în vânzare.

Tragerea la sorți pentru stabilirea piramidei de pe 20 august va avea loc cu două săptămâni înaintea evenimentului și va fi una specială.

Sportivii vor fi cei care decid cu cine vor lupta. Într-o urnă vor fi introduse 8 bile, numerotate de la 1 la 8. Fiecare va extrage o bilă. Cel care are bila 1 își poate alege locul de pe tabloul piramidal, iar de la numărul 2 încolo, fiecare își poate alege locul de pe tablou sau adversarul, în funcție de preferințe. Toate cele 7 meciuri din turneul piramidal se vor desfășura în aceeași seară.

Va fi programat și un meci de rezervă, iar câștigătorul va fi pregătit să înlocuiască unul dintre învingătorii din sferturi sau semifinale care nu poate continua în faza următoare.

Toate meciurile din turneul piramidal se vor desfășura după regula 3 reprize a câte două minute.

Iată cine sunt cei 8 sportivi confirmați pentru turneul piramidal:

Valentin Bordianu
Oraș: București
Vârstă: 32 de ani
Greutate: 108 kg
Înălțime: 192 cm
Record DFS: 1-2
Pistolarul, așa cum are numele de ring, are două titluri de campion național la amatori, iar în 2018 a devenit primul și singurul român până în prezent care a învins un semifinalist din marea finală K-1. La Moscova, Bordianu îl învingea surprinzător pe legendarul Alexey Ignashov. A mai disputat în trecut meciuri în Superkombat și Tatneft. În prezent se antrenează la Superkombat Academy România din București, sub comanda lui Cezar Gheorghe.

Marius Munteanu
Oraș: Satu Mare
Vârstă: 30 de ani
Greutate: 100 kg
Înălțime: 192 cm
Record DFS: 3-0
Sportivul care se antrenează la NRG Fight Arad alături de Arnold Nagy este neînvins până acum în DFS, având trei victorii (Claudiu Istrate, David Mihajlov, Mohammed Seddik). Cunoscut pentru numărul mare de meciuri pe care îl dispută, Munteanu a cucerit în 2019 centurile Colosseum și Fight Zone.

Claudiu Istrate
Oraș: Dorohoi
Vârstă: 24 de ani
Greutate: 110 kg
Înălțime: 186 cm
Record DFS: 1-1
Născut la Dorohoi, dar stabilit la Venezia, în Italia, Istrate are o poveste similară cu cea a lui Ionuț Iftimoaie, iar într-o perioadă aceștia au și colaborat. La numai 24 de ani, cel poreclit Grizlly pentru stilul său ofensiv are deja în palmares titlul european ISKA, a câștigat turneul piramidal Venume World Series, dar a devenit și de 3 ori campionul național al Italiei. Acesta a ajuns și de două ori până în semifinalele faimosului turneu din Rusia, Tatneft.

Costin Mincu
Oraș: Constanța
Vârstă: 29 de ani
Greutate: 92 kg
Înălțime: 197 cm
Record DFS: 1-1
Fost practicant de karate kyokushin, acesta a făcut tranziția către kickboxing în urmă cu 5 ani, iar în prezent se pregătește la Thai Shin Do Gym, unde coordonator este Florin Mînă. Anul trecut, Costin a reușit KO-ul anului în DFS, obținând o victorie surprinzătoare în fața lui Alex Filip la DFS6 Iași. În palmaresul său se mai regăsesc centurile Colosseum și World Kickboxing Federation.

Florin Ivănoaie
Oraș: Timișoara
Vârstă: 23 de ani
Greutate: 104 kg
Înălțime: 192 cm
Record DFS: 0-1
Ivănoaie pornește din postura de underdog în turneul piramidal având în vedere experiența sa la nivel înalt, dar în debutul său în DFS, înregistrat la Arad, în martie 2020, a fost aproape de a-l învinge pe Ionuț Iancu, pierzând în cele din urmă în extra round. Fost practicant de box, Ivănoaie se pregătește la Timișoara la cunoscuta sală M-Box sub comanda lui Miki Viel.

Ionuț Iancu
Oraș: Craiova
Vârstă: 21
Greutate: 121 kg
Înălțime: 182 cm
Record DFS: 1-3
Iancu vine după două victorii la rând prin KO și a mai coborât în kilograme pentru a putea reuși să facă față într-un turneu piramidal. Antrenat la Scorpions Power Gym Craiova de Ionuț Pucă, Iancu a căpătat deja o experiență internațională, anul trecut fiind aproape de a-l învinge pe Fred Sikking chiar în Olanda.

Marinică Bejenaru
Oraș: Brașov
Vârstă: 27
Greutate: 95 kg
Înălțime: 193 cm
Record DFS: 0-0
Aflat la debutul său în DFS, Bejenaru reprezintă centrul Transilvaniei în turneul piramidal și de-a lungul timpului a arătat că este un sportiv polivalent, luptând atât pe kickboxing, cât și pe reguli de MMA, lupte sau ashihara karate. Poreclit Spartacus datorită forței sale, brașoveanul a impresionat acum doi ani, când l-a făcut KO pe Dănuț Hurduc.

Ștefan Lătescu
Oraș: Iași
Vârstă: 18
Greutate: 97 kg
Înălțime: 187 cm
Record DFS: 1-0
Cel mai tânăr campion național de box din istoria României, titlu cucerit chiar în acest an, Golden Boy este considerat o senzație a sportului de luptă din România. În martie 2020, acesta și-a făcut debutul la profesioniști cu o victorie rapidă în fața lui Eugen Mailat. La numai 18 ani, Lătescu se poate lăuda cu un palmares impresionant la juniori: campion mondial ISKA, campion Cupa Tellur, multiplu campion național de box. În prezent, component al lotului național de box, Lătescu se pregătește la Scorpions Iași sub comanda lui Mihai Constantin.

Categorii
FeaturedKickboxingNOUTATI

Lasa un raspuns

*

*