Povestea de film din Coarnele Caprei. La mulți ani, Bogdan Năstase!

Sportivul ieșean împlinește astăzi 25 de ani!
Năstase, la debutul său în Dynamite. KO împotriva lui Janu da Cruz.


Astăzi, 4 ianuarie, Bogdan Năstase, împlinește 25 de ani și este deja unul dintre cei mai populari luptători români, dar totul a început într-o zi de toamnă din 2014, nu departe de centrul municipiului Iași, într-o sală plină de copii al căror vis era să ajungă campioni.

  • Aici este sala unde se antrenează Cătălin Moroșanu?
  • Da
  • Aș vrea să mă antrenez cu el, e visul meu.
  • Bine, bine, dar mai întâi trebui să începi cu o grupă pregătitoare.

A fost primul contact al lui Bogdan Năstase cu sala Scorpions, acolo unde se antrenază și astăzi sub comanda lui Mihai Constantin. De la primele antrenamente, Bogdan a confirmat. “I-a bătut pe toți de la grupa pregătitoare, era ca un taur, nu scăpa nimeni. L-am trecut la următoarea grupă, dar și acolo a făcut ravagii”, povestește antrenorul său.
Nu făcea niciodată pasul înapoi la sparring, indiferent de adversar, așa că tehnicianul său l-a luat deoparte.

  • Aici sunt antrenamente, nu meciuri. Aici învățăm, lupta adevărată va fi în ring, la meciuri.
  • Am înțeles, dar eu vreau să fiu ca Moroșanu. Am renunțat la tot pentru asta.
  • Dar tu de unde vii?
  • Sunt cioban din Coarnele Caprei, maestre. Am plecat de acolo, deși părinții au vrut să rămân, pentru că vreau să devin un luptător. M-am angajat la o vulcanizare să mă pot întreține, iar după finalul programului sunt aici, la sală. Și voi face orice sacrificiu e nevoie pentru a avea o carieră în acest sport.

 

Cu aproape două decenii de experiență în domeniu, Mihai Constantin a înțeles instant că Bogdan Năstase are toate atuurile pentru a deveni un star. „”Modest, puternic, muncește enorm la sală și are acea poveste”, este tranșant antrenorul.

 

După numai câteva luni de pregătire în sală, Bogdan a participat la primele sale competiții de amatori, acolo unde și-a făcut KO toți adversarii. La scurt timp, a fost prezent și la Campionatele Europene de K-1 din Lituania. A luat locul 3 și a știut că e momentul să facă marele pas.

 

În martie 2015, își făcea debutul în kickboxingul profesionist cu un meci împotriva lui Alex „Anonymous” Filip. Duelul a fost un adevărat thriller, peste 4.000 de spectatori urmărind în picioare cum cei doi își împărțeau pumni. La finalul celor 3 reprize, Năstase a fost declarat învingător și, din acel moment, publicul a aflat cine este „Ciobănașul” Năstase.

A devenit instant un personaj într-o lume pe care mulți o consideră rigidă și fiecare meci, indiferent de rezultat, a atras sute de mii de vizualizări pe YouTube. În doar 3 ani, meciurile lui Năstase au strâns peste 4 milioane de vizualizări în mediul online, transformându-l într-unul dintre cei mai urmăriți luptători români.

„Îmi trăiesc visul. Acum 6 ani, stăteam la stână și urmăream meciurile lui Moroșanu pe internet. Acum am onoarea să fiu în aceeași gală cu el. Pierd, câștig, eu pentru asta trăiesc în momentul ăsta”, spune sărbătoritul zilei.

Își aduce aminte ca și când ar fi ieri momentul în care și-a întâlnit idolul: „Aveam 14 ani și am mers în excursie la Iași. Printre altele, am vizitat și stadionul. Acolo era Moroșanu, se antrena. I-am strâns mâna, am făcut o poză și de atunci, în fiecare seară, mă gândeam cum e să fiu și eu luptător. Uite, că acum, de la luptele cu lupii la stână, am trecut la acest sport minunat. Sunt mândru de originile mele și le voi reprezenta până în ultima clipă”.

Un adevărat personaj, Năstase a stârnit și interesul televiziunilor pentru povestea sa fabuloasă și chiar a devenit erou de televiziune. În 2017, a participat la reality show-ul „Gospodar fără pereche”, reușind să devină printre puținii reprezentanți main-stream ai kickboxingului românesc.

Bogdan a luptat în toate cele 3 ediții ale Dynamite Fighting Show în 2018, câștigând de fiecare dată înainte de limită cu Janu da Cruz, Freddy El Gigante și Alex Filip, cu ultimul într-un duel revanșă la Craiova.

La mulți ani, Bogdan Năstase!

Categorii
DiverseNOUTATI

Lasa un raspuns

*

*