Benjamin Adegbuyi
Mr Gentleman
4 - 0 - 0
Romania
Data nasterii
24-1-1985
Varsta
35 years
Clasa
Grea
Oras
Cluj Napoca
Promotie
Greutate
117 kg
Inaltime
1.96 m
Victorii
4
Infrangeri
0
Egaluri
0

Născut în Cluj-Napoca, din mamă româncă și tată nigerian, Benjamin Adegbuyi este un fenomen la nivel mondial. Acesta a început sportul de performanță pe când avea 26 de ani după ce înainte doar cochetase cu boxul și karate.

Primul său meci oficial a fost în 2011 chiar în cadrul unei gale Superkombat, atunci când l-a înlocuit pe Mihăiță Golescu pentru o confruntare cu Dzenan Poturak. A reușit o victorie prin KO și de acolo a început ascensiunea sa în kickboxingul mondial.

Până în 2013 a luptat exclusiv în Superkombat, reușind să obțină 12 victorii în 14 meciuri. Dintre acestea, 9 au fost obținute înainte de limită.

La începutul lui 2014 a semnat un contract cu Glory, iar la scurt timp a reușit să îl învingă pe Hesdy Gerges și a obținut postura de challenger oficial la centura Glory la categoria grea. Din acel moment, Benny a rămas constant în Top 3 în clasamentul Glory.

În promoția internațională, românul are 3 turnee câștigate și o finală a turneului final de 8 din 2018. Totodată, a luptat de două ori pentru titlul greilor, de fiecare dată împotriva lui Rico Verhoeven.

În 2017, Adegbuyi a început și o carieră în box, iar până în acest moment, a bifat 3 victorii din tot atâtea posibile, ultima chiar în cadrul galei Dynamite Fighting Show, contra georgianului Aleksander Lepsveridze.

Istoria luptatorului

Lasa un raspuns

*

*

Grea